Oscars Baby-dagbog

September 2010

Oscar lærte at klappe i starten af september - jeg tror det var den 1. Jeg ved ikke hvordan han lærte det. En morgen sad han bare pludselig og klappede :)

Han var god til at bygge sin Brio klovn og han var stadig glad for at putte ting i kasser og tage dem op igen, og nogle gange ville han også godt være med til at putte klodser i huller med den rigtige form.

Han rejste sig og satte sig og gik frem og tilbage og rundt om sofa og sofabord, hvor han kunne holde godt fat, og på et tidspunkt fandt han også ud af at han kunne gå andre steder hen, hvis bare han havde godt fat i et par voksne hænder.

August 2010

Oscar startede i vuggestue den 2. august. Han blev hurtigt glad for vuggestuen, selvom han i starten blev ked lige når far eller mor gik.

Oscar var også til familiefest i august. Han var meget populær :) Og til festival, men kun på kort visit.

Og Oscar blev bedre og bedre til at rejse sig og sætte sig igen og også til at gå - så længe han altså havde noget at holde ved. Og han snakkede og snakkede og grinte og var glad det meste af tiden.

Den 12. august kom sundhedsplejersken forbi til Oscars 9-mdr. undersøgelse, som han klarede flot. Hun målte ham til 9,2 kg og 78 cm (hovedomfang 47,7).

Den 29. august fik Oscar høj feber og var ved vagtlæge og han fik en hævelse under det ene øje, men det varede heldigvis ikke længe. Han var frisk efter en enkelt dag.

Juli 2010

Den 1. juli fandt Oscar ud af at han kunne også rejse sig op ved hjælp af sin far, hvis altså bare far lå på ryggen på gulvet lige foran ham. Og han blev bedre og bedre og hurtigere og hurtigere til at kravle. Den 5. juli fandt han ud af at sætte sig op på knæ ved sofabordet og den 7. juli fandt han ud af at rejse sig op i tremmesengen.

Den 11. juli var Oscar i Djurs Sommerland for første gang sammen med sine forældre, sin moster og sine fætre.

I juli kravlede og kravlede og kravlede Oscar. Og så rejste han sig op ved hjælp af stole, borde, vindueskarme, skabe, døre og også sin gåvogn, men han syntes nu ikke han ville gå med den endnu. Oscar undersøgte også en masse ting og fandt ud af at nogen ting kan skilles ad, nogen kan sættes sammen og nogen ting kan puttes ind i andre ting. Og han åbnede og lukkede skuffer og skabe og døre. Og det virkede som om Oscars verden blev meget større i juli.

Juni 2010

Den 1. juni mente Oscars farmor at nu havde han lært at kravle - han formåede i hvert fald på en eller anden måde at bevæge sig lidt fremad. I løbet af juni blev han mere og mere mobil - og han blev ikke længe der hvor mor eller far havde sat ham ned.

Den 2. juni målte Oscars mor og mormor at nu var han vist sådan omtrent nået de 9 kg.

Den 10. juni definerede hans mor at nu var den venstre fortand i overmunden brudt igennem. Den højre kunne også anes... og var i hvert fald brudt igennem den 20.

Den 17. juni fandt Oscar ud af at åbne den nederste skuffe i køkkenet.

Oscar var med sine forældre på ferie i Oslo og var glad for at charmere masser af nye mennesker og blev bedre og bedre til at kravle, og den 28. juni sad han i sofaen i hotel-lobbyen og så rejste han sig op ved at holde godt fast i ryglænet! Han kom hjem den 29. juni og kravlede rundt midt på gulvet og så satte han sig pludselig op helt uden hjælpemidler! Det demonstrerede han igen flere gange den 30. juni og han kravlede og kravlede og kravlede :)

Maj 2010

Den 1. maj trillede Oscar for første gang fra ryggen om på maven selv. Den 3. maj definerede hans mor at nu kunne han altså sidde selv uden støtte. Han væltede godt nok og glemte at tage fra en del gange også de næste dage, så måske er det ikke den bedste definition... Den 5. maj var Oscar også til 'trivsels-check' hos lægen. Hun målte ham til 8,7 kg (lidt over middel) og 75 cm (langt over middel) og mente at han trivedes godt :)

Den 13. maj kiggede Oscars første tand frem; den venstre fortand i undermunden. Den højre fortand i undermunden kunne vi se den 19. maj.

I maj blev Oscar god til at dreje og vende, men han lærte ikke at kravle. Han blev meget mere opmærksom og glad for at lege. Han væltede tårne og puttede klodser i akvarie :) Og øvede sig på 'pincet-grebet' og øvede sig og øvede sig.

April 2010

Den 1. april fyldte Oscar et halvt år, og han må have læst bøgerne for han ville pludselig gerne spise masser af skemad.

I april kunne Oscar skubbe til ting og kaste med ting med hans fætter Daniels ord. Han kunne også dreje en hel masse rundt når han lå på maven og møfle baglæns hvis bare underlaget var glat nok. Og hans mor var hele tiden sikker på at nu har han næsten lært at sidde selv, og nu varer det ikke længe før han kravler...

Han prøvede også at spise brød, selvom det meste endte på gulvet, og han prøvede at gumle på æblestykker og agurkeskiver, og den 30. april spiste han frikadelle og ærter og gulerod.

Marts 2010

I marts prøvede Oscar at spise majsgrød og boghvedegrød og kartoffelmos og masser af forskelligt frugtmos...

Den 9. marts var Oscar til 5-måneders-undersøgelse ved lægen og blev vaccineret og målt til 72,5 cm og 7,7 kg.

I marts fandt Oscar ud af 'plask' i 'babyplask' - det var sjovt. Og i marts snakkede og snakkede og snakkede Oscar, men hans forældre kunne stadig ikke helt forstå...

Den 22. marts var Oscar med i byen og fejre sin fars fødselsdag på Marco Polo . Og i slutningen af marts var Oscar på besøg i Nordjylland til sin farmors fødselsdag.

Februar 2010

I februar blev Oscar bedre til at gribe fat i ting - alting. Og han blev bedre til at sidde (stadig med støtte) og til at snakke (hans forældre kunne stadig ikke forstå ham), og til babysvømning lærte han at lege undervands-torpedo.

Oscar var også en masse med i byen i februar. Han var med på café og på AROS og til generalforsamlingen i kunstforeningen på statsbiblioteket. Og Oscar smilede til en masse mennesker og fik dem til at føle sig helt specielle.

Den 25. februar syntes Oscars mor at han var blevet stor - i hvert fald for stor til sit str. 68 tøj. Hun vejede ham og han vejde mellem 7,1 og 7,2 kg. Hans far målte ham og han målte ca. 71 cm.

Det var også i februar Oscar opdagede sine fødder :)

Januar 2010

I januar holdt Oscar fast i ting med hænderne og prøvede at putte dem i munden. Oscar startede til babysvømning lørdag den 9. januar - det tror hans mor godt han kunne lide :).

Han blev vaccineret for første gang mandag den 11. januar. Han blev ikke ked af stikkene, men han fik en lille smule feber og blev ked af det om aftenen. Tirsdag den 12. januar oprettede hans mor en baby-kalender til hans hjemmeside, dvs. hun startede på at skrive det du sidder og læser nu.

Torsdag den 14. januar var sundhedsplejersken på besøg og målte Oscar til 6900 g og 70 cm, hovedomfang 42,7 cm. Der var nok lidt måleusikkerhed på de 70 cm. Oscar var ved børnelæge og øjenlæge den 27. januar, fordi hans forældre ikke kunne forstå at hans højre pupil var større end den venstre, men sådan skal Oscar være! Børnelægen målte ham til 7 kg og 67,5 cm.

Oscar kan godt lide at prøve at stå op og sidde - med hjælp og støtte altså :) Oscar lærte at grine rigtigt - altså med lyd på, men også at græde rigtigt - altså med tårer i januar. Heldigvis grinte han mest.

Den 31. januar holdt Oscars forældre navnefest for Oscar, og der kom en masse sød familie og hilste på Oscar og gav ham fine gaver.

December 2009

I december prøvede Oscar at blive passet af farmor, mens hans forældre tog i byen. Han fik han sin egen børneopsparing hos Århus Lokalbank. Han var han med sin mor til den første mødregruppe-aftale og møde andre babyer.

Sundhedsplejersken var der også og hun målte ham til 6300 g og hovedomfang 40,8 cm.

Oscar lærte at holde hovedet selv og løfte det højere og højere når han lå på maven, og da han var 2 måneder og 18 dage rullede han fra maven om på ryggen!

Oscar holdt jul på gården i Nordjylland sammen med sine forældre, Farmor og Niels og Farfar og Griselda.

November 2009

Oscar smilede socialt første gang da han var 1 måned, og han begyndte at pludre da han var 1 måned og 7 dage.

I november startede Oscar og hans mor på et efterfødsel hold, hvor mor lavede øvelser og legede sanglege med Oscar. I november var Oscar også på sine første togture. Han var i Nørre Åby og besøge mors veninde Christina, og så var han i Lemvig og besøge sin farfar.

Tirsdag den 17. november var sundhedsplejersken på besøg. Oscar vejede 5500 g, var 61,5 cm lang og hans hovedomfang var 39,7 cm.

Oscar blev god til at tage med mor i byen i november. Han var både med til frisør og optiker og til holdtræning hos fysioterapeuten, hvor mor trænede mens Oscar sov middagslur.

Oktober 2009

Oscar Ammitzbøll Jurik blev født torsdag den 1. oktober 2009 kl. 05.14 på Skejby Sygehus. Han vejede 3800 g, målte 53 cm, havde hovedmål 35 cm og mavemål 34 cm. Han fik familiebesøg allerede den 2. oktober på sygehuset.

Han kom hjem fra sygehuset søndag den 4. oktober, og fik også besøg af en masse familie og venner de næste par uger - og fik masser af fine barselsgaver. Onsdag den 7. oktober var sundhedsplejerske Nina på besøg. Hun skrev i Barnets Bog at Oscar er en mild og dejlig dreng, og hun målte ham til 3650 g, 54,5 cm og hovedomfang 36 cm. Det var også da han var 6 dage at man rigtigt kunne få øjenkontakt med ham.

I oktober var Oscar på besøg på både mors og fars arbejde og også et par andre steder :) Den 13. oktober var han til høre-screening, og han hører fint.

Den 19. oktober var sundhedsplejersken på besøg igen, og Oscar vejede 4100 g og havde hovedomfang 37,4 cm.