Dagbog Oscar 1 år

September 2011

Den 8. september vejede Oscar ca. 12,3 kg. Han er blevet en stor dreng ;-) Han snakker og lægger puslespil og leger med Duplo og kan godt lide at få læst historie.

August 2011

Uge 31 var Oscar med far og mor på storbyferie i København. Og han var i Tivoli og Zoologisk Have, på Arken og i Eksperimentarium. Og så kørte han en hel masse i tog og bus og metro og det var sjovt.

Den 11. august kravlede Oscar for første gang selv op på puslepladsen (altså via skamlen).

Den 27. august målte Oscar ca 88 cm.

Juli 2011

Den 1. juli tog Oscar sine forældre med på gård-besøg hos Farmor og Niels i Nordjylland. Den 2. juli var han på Nordsømuseet, og den 3. juli var han på stranden, og han havde en rigtigt god weekend.

Oscar er blevet rigtig god til at synge, især 'Lille Peter Edderkop' (Illa illa illerpop) og 'Jeg gik mig over sø og land' (Hoppeland).

Uge 29 var Oscar i sommerhus med mor og moster Pernille og fætter Daniel og fætter Noam. Og han var med i Skandinavisk Dyrepark og Djurs Sommerland og Kattegatcentret og ved stranden og havde det sjovt.

Juni 2011

Den 2. juni var Oscar med på AROS og se 'Your Rainbow Panorama' og den 5. juni og igen 2. pinsedag var han med til 'Sculpture by the Sea'. Han er en meget kunst-interesseret lille dreng :-)

Oscar var med til Mors fødselsdag den 15. juni, og så var han med til Sørens fødselsdag og til mødregruppe, og den 22. juni var han til frisør for anden gang i sit liv.

Den 23. juni fik Oscar besøg af Morfar og Mormor (og så tog Far og Mor i byen). Den 24.-25. juni tog Oscar på kort weekend hos Farmor i Egå (og Far og Mor tog i byen igen).

Den 26. juni målte Oscar ca. 85 cm og vejede ca. 11,5 kg, og den 29. juni var han til sommerfest i vuggestuen sammen med Far :-)

Maj 2011

Den 4. maj var Oscar igen med til videnskabelig undersøgelse på Psykologisk Institut på Aarhus Universitet om børns hukommelse. Han så tegnefilm og legede med legetøj igen.

Og i maj begyndte Oscar også at snakke mere og mere og lære flere og flere ord og sætte flere ord sammen.

Han blev også mere bevidst om hvad han gerne ville, og han fandt ud af at det ikke altid er ham der bestemmer...

Den 22. maj var Oscar med mor på Aros. Det var længe siden sidst, og Oscar var glad for Fredrik Raddum udstillingen og de mange trapper :-)

Den 23. maj var Oscar også med i en sprogtilegnelsesundersøgelse på universitetet. Der legede han med bamser med sjove navne.

April 2011

Den 2. april var Oscar ude at cykle i sin nye stol bagpå mors cykel. Og hans mor og far målte ham til 11,3 kg og 82 cm.

Den 6. april var Oscar med i en videnskabelig undersøgelse på Psykologisk Institut på Aarhus Universitet om børns hukommelse (første del; han skal afsted igen i maj). Han så tegnefilm og legede med legetøj, som den søde psykolog viste ham og havde det sjovt.

Oscar begyndte også at sige flere ord i april. Søndag den 10. kunne han i hvert fald pludselig sige 'Oscar' og 'øje', og så gik det hurtigt...

I påskeferien fik Oscar sin egen sandkasse, og han var med i Randers Regnskov og Labyrinthia. Og så udfyldte vi et spørgeskema om hvilke ord Oscar siger og hvilke han forstår til den videnskabelige undersøgelse på Psykologisk Institut. Og vi kunne sætte kryds i mange både forstår og siger, f. eks. mor og far :-)

Marts 2011

Marts begyndte mens Oscar stadig var på ferie. Den 7. marts kom han hjem fra ferie og den 9. startede han i vuggestue igen.

Det var vist nok også den 9. marts at de to hjørnetænder i undermunden kiggede frem. Så det var 11 nye tænder på under tre måneder.

Den 14. marts var Oscar (tiltrængt) ved frisøren for første gang.

Februar 2011

Så er det ved at være ferie-tid. Oscar er ellers ret glad for sin vuggestue, selv om han stadig ikke er glad for at blive afleveret.

Den 7. februar kom 2 hjørnetænder til syne i Oscars overmund.

Den 11. Februar tog Oscar med sin mor og far på ferie til New Zealand. Her mødte han en masse søde mennesker og besøgte Kelly Tarlton's 2 gange, og sky tower og en petting zoo og nogle rigtigt spændende museer. Han så også en masse får, og nogle flade sten og nogle runde sten, sæler og en gletcher, fjorde, vandfald, regnskov, og et par storbyer på vej hjem.

Januar 2011

Oscar er blevet vældig god til det med former, altså til træpuslespil og puttekasser.

Den 10. januar fik Oscar sin 15 måneders MFR vaccine, og så er næste vaccine når han er 4 år.

Sådan omtrent den 17. januar opdagede Oscars forældre sådan omtrent 4 nye tænder på vej. Det vil sige at han fra 5 tænder lige før jul, nu pludselig er oppe på 12. Det gør det lidt nemmere at spise forskellige ting. Og så er Oscar også begyndt at spise med ske, og er nogle gange gladere for skeen end gaflen, også selvom hans forældre prøver at forklare at de mener gaflen ville være nemmere.

Oscar er også blevet glad for at gå, og vil gerne ud og gå tur, men han vil bestemme hvorhen... Og han er også blevet glad for den lille rutsjebane i haven, som han arvede.

Den 27. januar blev Oscar målt og vejet. Han var 79 cm høj (første gang han er blevet målt stående i stedet for liggende) og vejede ca. 10,6 kg.

December 2010

Onsdag den 1. december var Oscar til julefest i vuggestuen, og han spiste klementiner og æbleskiver og fik en gave af julemanden og dansede om juletræ på mors arm.

Fredag den 3. december vejede Oscar næsten 11 kg (med tøj på).

Oscar bruger meget tid på at øve sig på at gå i starten af december, men han er stadig ikke helt tryg ved mere end et par skridt uden at holde ved.

Lørdag den 11. december er han til julefrokost hos farmor i Egå og møder en masse søde mennesker.

Den 16. december gik Oscar fem skridt i køkkenet uden at holde ved noget og hans mor syntes at fra den dag virkede det som om selvtilliden var der. Han fortsatte dog med at kravle eller holder i hånd når han gik det meste af tiden.

Den 18. december lærte Oscars far Oscar 'high five'. Han viste det én gang og så kunne Oscar det!

Oscar holdt jul sammen med sin mor og far, mormor og morfar, moster og fætre, og fik masser af gaver. 2. juledag var han til julefrokost sammen med sin oldefar og mere familie og fik flere gaver.

Den 27. december tog Oscar sine forældre med op til farmor for at holde lidt mere jul, og så fik han flere gaver og var med til moster Hannes fødselsdag og så en hel masse mere familie.

Den 30. december opdagede Oscars forældre at han havde tre nye tænder på vej, den 'venstreste' fortand i undermunden og to kindtænder over for hinanden i højre side. De var slet ikke blevet opdaget i alt juleriet! Og så er han oppe på otte :-)

November 2010

Torsdag d. 4/11-2010: Oscar har gået 3 skridt i vuggestuen i dag :-)

Han kan også selv drikke af et glas. Jeg kan ikke huske hvornår han gjorde det første gang, men det var nok i slutningen af oktober. Og han bliver lige så stille bedre. Det sværeste er at stille glasset ned på bordet igen uden at det vælter.

Oscar lærte også at kravle op i farmors sofa sidst i oktober og den 13. november kravlede han også op i far og mors. Og han kan godt lide at spille bold - især det med at kaste (virker også med andre ting).

Gåvognen havde været pakket væk et par uger, men da den blev fundet frem igen den 14. november, så stormede Oscar frem og tilbage og frem og tilbage bag gåvognen :) Og det var vist nok den 16. at han begyndte at række armene i vejret som sejrs-tegn, når han var tilfreds med noget han havde gjort, for eksempel når han puttede træbrikkerne rigtigt på plads i baby-puslespillet.

Oscar klapper når han hører god musik og når vi synger børnesange. Han laver også nogle af de andre fagter som han har lært til sanglegene i vuggestuen. Han snakker også; siger tit hej, men ordet hører vist ikke til en bestemt betydning endnu... Til gengæld hører mam-mam vist nok til mad nu, og fra den 28. november hørte vov-vov i hvert fald til hund.

Den 26. november var Oscar til julestue på mors arbejde, og den 27. november fik han forresten en kælk og var på sin første kælketur. Og han spiser nu både med gaffel og ske - selvom skeen stadig er meget svær. Og nu vinker han også og siger hej-hej som farvel-hilsen.

Oktober 2010

Den 1. Oktober var Oscars 1-års-fødselsdag og den fejrede han i vuggestuen med blommer til alle (leveret af farmor). Den 3. Oktober holdt Oscar fødselsdag for familien med boller i karry, fordi hans forældre tror det er hans livret og med 2 slags æblekage, for både hans far og hans farmor havde været i gang.

Det var også omkring den 1. oktober Oscars 5. tand kiggede frem (i overmunden til venstre for hans to fortænder).

Den 6. oktober var Oscar til 1-års-undersøgelse og han blev målt og vejet og vaccineret. Han var 80,5 cm lang, vejede 9,8 kg og hans hovedomfang var 48 cm.

Den 16. oktober lærte Oscar at spise med gaffel. Hans far viste ham hvordan man gjorde og så kunne han det - ok det var lidt svært, og nogle gange skulle han have lidt hjælp til at stikke gaflen hårdt nok ned i maden til at det blev hængende.

Oscar var også i byen og fik også gæster i Oktober. Og han lærte en masse nyt. Hans mor tænker at hun ikke er god til at beskrive og sikkert glemmer de vigtigste ting.